• Morda niste vedeli •

V 4 tednih znižale raven holesterola

akcija crispy zita za nizji holesterol

Predstavljamo vam tri udeleženke akcije Crispy žita z ječmenovo vlaknino Zlato polje, ki so v manj kot 4 tednih znižale raven holesterola v krvi za 7 do 15 odstotkov. Povišana raven holesterola je dejavnik tveganja za razvoj koronarne bolezni srca, zato poskrbite za svoje zdravje tudi vi.

Za znižanje niso bile potrebne velike spremembe, zahtevni urniki in diete, ampak so v svojo običajno vsakodnevno prehrano le vključile uživanje 70 g izdelka Crispy z ječmenovo vlaknino za zniževanje holesterola dnevno. V teh crispyjih so namreč betaglukani iz ječmena, ki klinično dokazano znižujejo holesterol v krvi.

Za razvoj koronarne bolezni srca obstaja več dejavnikov tveganja in sprememba enega od njih ima lahko ugoden učinek, zato ne pozabite na pomembnost raznovrstne in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja. V članku nutricionistke Andreje Čampa Širca preverite, katera živila nam pomagajo pri zniževanju holesterola in jih moramo vključiti v svojo prehrano, poglejte pa tudi tedenski jedilnik, kjer boste našli veliko okusnih jedi brez holesterola.

Udeleženke akcije:

udeleženka InesInes, simpatična 31-letnica, je za visok krvni holesterol izvedela pred enim letom, ko je izvid pri zdravniku pokazal visoko raven 8 mmol/liter. »V enem letu sem z rednimi sprehodi v naravo in večjo pazljivostjo pri prehrani že sama nekoliko znižala holesterol. V slabih 4 tednih pa mi je uspelo z uživanjem Crispy-ja z ječmenovo vlaknino znižati raven na 6,1 mmol/liter. Ne samo, da so zdravi, tudi dobri so, čeprav sem pri kosmičih kar izbirčna. S tovrstnim načinom prehranjevanja bom vsekakor nadaljevala.«

Krvni holesterol je v manj kot 4 tednih znižala iz 7,2 na 6,1 mmol/liter.

 

 

 

 

udeleženka MarijaMarija je zaposlena 50-letnica in mati dveh aktivnih fantov. »Z akcijo sem zelo zadovoljna. Bil je res pravi trenutek, saj sem želela ob začetku pomladi narediti nekaj dobrega samo zase. Rezultati so super, vendar se zame akcija ne konča tu. Izdelek bo še naprej del moje dnevne prehrane in prepričana sem, da se mi bo holesterol še dodatno znižal.«

Krvni holesterol je v manj kot 4 tednih znižala iz 5,5 na 5,1 mmol/liter.

 

 

 

 

 


udeleženka IrenaIrena
se je za sodelovanje odločila, ker je želela izboljšati svoje zdravje danes in ne s svojo odločitvijo odlašati z izgovorom: »v ponedeljek pa res začnem«. »Crispy sem si pripravila za malico s posnetim mlekom, odličen pa je tudi za kombiniranje s svežim sadjem«, je nad izdelkom navdušena Irena.

Krvni holesterol je v manj kot 4 tednih znižala iz 6,8 na 5,8 mmol/liter.

Na seznam