< Nazaj na seznam

Po okusu ekipe Zlato polje

Rižota od morja do gora

  • 45 min
  • srednje zahtevno
  • 4
  • brez oreščkov
  • vegetarijansko

Sestavine

  • 500 g mešanice 3 riži Zlato polje
  • 1 šalotka
  • ½ pora
  • 200 g vongol
  • 100 g lisičk
  • 1 rumeno korenje
  • 1 oranžno korenje
  • 3 dcl belega vina
  • 4 dcl ribje osnove
  • 5 dcl zelenjavne osnove
  • 30 g masla
  • 30 g parmezana
  • olivno olje
  • sol
  • poper Maestro

Postopek

Šalotko in por nasekljamo na drobno. Nasekljan por zalijemo s tremi žlicami olivnega olja ter spasiramo s paličnim mešalnikom.

Korenje zrežemo na majhne kocke, nato na olivnem olju prepražimo šalotko, dodamo riž ter posteklenimo. Zalijemo z vinom in povremo, nato odstavimo in ohladimo.

Na ponvi prepražimo spasiran por, dodamo vongole in pražimo toliko časa, da se odprejo in da povre vsa tekočina. Dodamo lisičke in korenje ter na blagem ognju pražimo 5 minut.

Zalijemo z obema osnovama in zavremo. Dodamo riž ter počasi dušimo do mehkega. Odstavimo, solimo, popramo in vmešamo maslo in nariban parmezan ter postrežemo.

Najboljše iz narave.
Po tvojem okusu.

Si to, kar ješ! Zato kuhaj iz najbolj pristnega, kar ponuja narava. Odlični izdelki Zlato polje so s svojo široko izbiro in kakovostjo najboljša osnova za tvoje kuharske podvige. Zaupaj nam, kako jih pripraviš po svojem okusu - objavi svoj recept!

Oddaj svoj recept