< Nazaj na seznam

Po okusu Dragice Markun

ŠPAGETI Z REGRATOM IN PINJOLAMI

  • 25 min
  • enostavno
  • 2
  • vegetarijansko

Sestavine

  • 200 g polnozrnatih špagetov Zlato polje
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 pest regratovih listov
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici pinjol
  • sol
  • sveže mleti poper
  • limonin sok

Postopek

Na kuhalnik pristavimo lonec z večjo količino vode za kuhanje testenin, ki jo zavremo. Tik preden voda zavre, dodamo sol, da povečamo moč vrenja. V krop stresemo špagete in jih kuhamo toliko časa, kot je označeno na embalaži.
Medtem ko se špageti kuhajo, regratove liste očistimo, operemo in grobo sesekljamo. Česen olupimo in sesekljamo. Na kuhalnik pristavimo ponev in v njej na suho popražimo pinjole. Ponev med praženjem večkrat dobro potresemo, da se pinjole enakomerno popražijo.
Popražene pinjole stresemo na krožnik, v ponev pa vlijemo dve žlici olivnega olja. Dodamo regrat in česen ter ju med mešanjem na hitro prepražimo. Tik preden testenine odcedimo, v ponev vlijemo 2 do 3 žlice tekočine, v kateri smo kuhali špagete.
Kuhane špagete dobro odcedimo in stresemo v ponev. Dobro premešamo in ponev odstavimo. Začinimo s poprom, soljo in limoninim sokom, potrosimo s prepraženimi pinjolami, še enkrat premešamo in serviramo na krožnike. Potrosimo z naribanim ali nadrobljenim parmezanom, prelijemo z malo olivnega olja in postrežemo.

Najboljše iz narave.
Po tvojem okusu.

Si to, kar ješ! Zato kuhaj iz najbolj pristnega, kar ponuja narava. Odlični izdelki Zlato polje so s svojo široko izbiro in kakovostjo najboljša osnova za tvoje kuharske podvige. Zaupaj nam, kako jih pripraviš po svojem okusu - objavi svoj recept!

Oddaj svoj recept