< Nazaj na seznam

Po okusu ekipe Zlato polje

Bučkina rižota z rakci

  • 30 min
  • zelo enostavno
  • 4
  • brez oreščkov
  • vegetarijansko

Sestavine

  • 1 šalotka
  • strok česna
  • olivno olje
  • 20 g masla
  • 200 g riža Arborio Zlato polje
  • 1 dcl belega vina
  • 200 g očiščenih rakovih repkov
  • 150 g bučk (cukinov)
  • sol
  • poper Maestro
  • 4–5 žlic bučnega pireja iz rumenih buč (hokaido; maslenka)
  • parmezan
  • 30 g masla v kockah

Postopek

Na olivnem olju in maslu prepražimo sesekljano šalotko, sesekljan česen, dodamo riž, osteklenimo.

Zalijemo z vinom, pokuhamo, dodamo rakce, začinimo in počasi zalivamo z jušno osnovo.
Ko je riž napol kuhan, dodamo na kocke narezane cukine. Proti koncu pa v rižoto vmešamo še bučni pire, odstavimo.

Pred serviranjem pa vmešamo še kocke masla in nariban parmezan.

Najboljše iz narave.
Po tvojem okusu.

Si to, kar ješ! Zato kuhaj iz najbolj pristnega, kar ponuja narava. Odlični izdelki Zlato polje so s svojo široko izbiro in kakovostjo najboljša osnova za tvoje kuharske podvige. Zaupaj nam, kako jih pripraviš po svojem okusu - objavi svoj recept!

Oddaj svoj recept