< Nazaj na seznam

Po okusu Janeza Jagodica

AJDOVA KAŠA S SKUTO IN POŠIRANO HRUŠKO

  • 30 min
  • enostavno
  • 2

Sestavine

  • 100 g ajdove kaše Zlato polje
  • 30 g masla
  • 1 pest zlatih rozin
  • 50 g pasirane skute
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 žlica medu
  • dve čajni vrečki hibiskusa
  • cimet
  • ingver
  • 1 hruška
  • sladkor

Postopek

Ajdovo kašo skuhamo. Na maslu sotiramo rozine toliko časa, da maslo rahlo porjavi. Dodamo odcejeno kuhano kašo in jo sotiramo na rjavem maslu skupaj z rozinami.

V kozici zavremo vodo. Dodamo čajni vrečki, cimet in ingver ter po okusu sladkamo. Hruško po dolžini razpolovimo in izkoščičimo. V začinjenem hibiskusovem čaju jo poširamo 20 minut.
Skuti primešamo kislo smetano, žlico medu in pomarančni sok.
Iz sladkorja pripravimo karamel in ga vlijemo na pladenj, prekrit s peki papirjem. Pustimo, da se karamel strdi, potem pa ga razlomimo na manjše kose.
Na krožnik položimo skuto, ajdovo kašo, dve rezini poširane hruške in na koncu dodamo še nadrobljeno karamelo. Pripravljeno sladico postrežemo.

Najboljše iz narave.
Po tvojem okusu.

Si to, kar ješ! Zato kuhaj iz najbolj pristnega, kar ponuja narava. Odlični izdelki Zlato polje so s svojo široko izbiro in kakovostjo najboljša osnova za tvoje kuharske podvige. Zaupaj nam, kako jih pripraviš po svojem okusu - objavi svoj recept!

Oddaj svoj recept