Zdrobov narastek z jagodno omako

Zdrobov narastek, kot ga še niste okusili! Pripravite ga za Martinovo in presenetite svoje goste.

lahka
1 ura
sladica

Priprava

  1. Mleko zavremo, dodamo sladkor, vanilin sladkor in maslo.
  2. Zakuhamo pšenični zdrob ter ga ohladimo.
  3. K ohlajeni masi dodamo rumenjake in premešamo.
  4. Iz beljakov in ene žlice sladkorja stepemo trd sneg in ga narahlo vmešamo k zdrobu. Najprej tretjino, potem še ostalo.
  5. Z maslom namažemo modelček in ga iz vseh strani posujemo s sladkorjem.
  6. V model narahlo stresemo maso.
  7. Maso vlijemo do ¾ modela. Model postavimo v večjo kozico in do dobre polovice modela nalijemo vodo v kozico.
  8. Kuhamo 25 do 30 minut v pokriti kozici.
  9. Omaka: Jagode očistimo in jih zmiksamo s sladkorjem ter limoninim sokom. Precedimo skozi gosto cedilo.