


Zdrobov narastek z jagodno omako
Zdrobov narastek, kot ga še niste okusili! Pripravite ga za Martinovo in presenetite svoje goste.



Priprava
- Mleko zavremo, dodamo sladkor, vanilin sladkor in maslo.
- Zakuhamo pšenični zdrob ter ga ohladimo.
- K ohlajeni masi dodamo rumenjake in premešamo.
- Iz beljakov in ene žlice sladkorja stepemo trd sneg in ga narahlo vmešamo k zdrobu. Najprej tretjino, potem še ostalo.
- Z maslom namažemo modelček in ga iz vseh strani posujemo s sladkorjem.
- V model narahlo stresemo maso.
- Maso vlijemo do ¾ modela. Model postavimo v večjo kozico in do dobre polovice modela nalijemo vodo v kozico.
- Kuhamo 25 do 30 minut v pokriti kozici.
- Omaka: Jagode očistimo in jih zmiksamo s sladkorjem ter limoninim sokom. Precedimo skozi gosto cedilo.
Sestavine

- 6 žlic pšeničnega zdroba Zlato polje
- 3 žlice sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 2 žlici masla
- 0,5 l mleka
- 5 jajc
OMAKA:
- 250 g jagod
- sok pol limone
- 4-5 žlic sladkorja