Wannabe sushi

Recept za vse, ki bi si radi pripravili sushi iz sestavin, ki jih imate v domači shrambi.

lahka
1 ura
predjed

Priprava

  1. Na olivnem olju posteklenimo čebulo, dodamo riž in ga dobro prepražimo.
  2. Zalijemo z vrelo vodo, da pokrijemo riž in ga na blagem ognju dušimo do mehkega.
  3. Po potrebi zalivamo z vročo vodo, da je riž ves čas pokrit.
  4. Balzamični kis s sladkorjem zavremo in ga kuhamo toliko časa, da želira. Ko je riž kuhan, ga stresemo na pekač, zalijemo s kisovim sirupom, solimo, premešamo in ohladimo.
  5. Korenje zrežemo na jullien (trakce), tuno pa na tanke rezine.
  6. Pest ohlajenega riža damo na plastično folijo kot za sushi, na sredino riža zložimo tuno, na vsako stran pa različno korenje.
  7. Primemo robove ter zvijemo v rulado, ki jo pustimo počivati na hladnem slabe 2 uri.
  8. Ohlajeno rulado odvijemo ter zrežemo na manjše kolobarje.