


Valjani rezanci z baziliko, sušenim paradižnikom in koromačem
Delikatesne testenine s tipično italijanskim pridihom sušenega paradižnika in koromača.



Priprava
- Rezance kuhamo v slani vodi približno 6 minut, nato jih odcedimo in pokapljamo z oljem.
- Na rahlo vročem olju v ponvi prepražimo por, ki mu dodamo na rezance narezan sušen paradižnik in koromač.
- Tako prepraženo zelenjavo zalijemo z malo jušne osnove ali vode, dodamo česen, baziliko, sesekljan peteršilj, sol in poper.
- Pustimo, da vre 2 minuti, nato dodamo še tople rezance, vse skupaj premešamo in na koncu dodamo še polovico naribanega parmezana.
- V globok krožnik najprej položimo na rezance narezano solato, nato dodamo testenine, ki jih potrosimo s preostalim naribanim parmezanom.
- Vse skupaj lahko okrasimo še z vejico bazilike.
Sestavine

- 32 dag valjanih rezancev Zlato polje - Grande
- 5 dag pora
- 10 dag sušenega paradižnika
- 20 dag koromača
- 2 stroka česna
- bazilika Maestro
- 4 vejice peteršilja
- sol, poper Maestro
- 6 dag parmezana
- 4 žlice olivnega olja
- 6 dag solate gentile