Valjani rezanci z baziliko, sušenim paradižnikom in koromačem

Delikatesne testenine s tipično italijanskim pridihom sušenega paradižnika in koromača.

lahka
15 minut
glavna jed

Priprava

  1. Rezance kuhamo v slani vodi približno 6 minut, nato jih odcedimo in pokapljamo z oljem.
  2. Na rahlo vročem olju v ponvi prepražimo por, ki mu dodamo na rezance narezan sušen paradižnik in koromač.
  3. Tako prepraženo zelenjavo zalijemo z malo jušne osnove ali vode, dodamo česen, baziliko, sesekljan peteršilj, sol in poper.
  4. Pustimo, da vre 2 minuti, nato dodamo še tople rezance, vse skupaj premešamo in na koncu dodamo še polovico naribanega parmezana.
  5. V globok krožnik najprej položimo na rezance narezano solato, nato dodamo testenine, ki jih potrosimo s preostalim naribanim parmezanom.
  6. Vse skupaj lahko okrasimo še z vejico bazilike.