Trije riži v solati z lososom, limono in koprom

lahka
1 ura
solata

Priprava

  1. Mešanico 3 rižev stresemo v osoljen krop in na zmernem ognju kuhamo 30 do 35 minut. Odcedimo in pustimo, da se ohladi.
  2. V ponvi segrejemo olje in na njem pečemo lososova fileja 5 minut najprej s kožo navzdol, nato ju obrnemo in pečemo še 2 minuti na drugi strani. Losos naj bo v sredini še rožnat. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo. V suhi ponvici kakšno minuto pražimo sončnična in bučna semena, mandlje in pistacije.
  3. V veliki skledi stepemo vse sestavine za preliv. Dodamo ohlajen riž, oreščke in semena ter koper, solimo in popramo, nato nežno premešamo. Lososa z vilicami razkosamo na grižljaj velike koščke, ga čisto narahlo primešamo rižu in posujemo s še malo kopra.

Ali ste vedeli

3 riži Zlato polje so mešanica treh integralnih rižev: rjavega, rdečega in črnega. So odličen vir prehranskih vlaknin, imajo nizko vsebnost maščob in nizek glikemični indeks, rdeči in črni riž vsebujeta tudi antioksidante ter obilje vitaminov in mineralov. Mešanica je bogatega okusa in prijetnega vonja, ki spominja na sveže pečen kruh, in se odlično obnese v rižotah, enolončnicah in solatah ter kot priloga ribam in morskim sadežem.