


Tri žita na morju
Izvrstna različica italijanske specialitete, pri kateri smo riž nadomestili s 3 žiti (ječmen, riž, pira).



Priprava
- Na olivnem olju prepražimo na drobno narezano šalotko, dodamo gambere in na vročem ognju na hitro popražimo.
- Dodamo nasekljan česen in ko zadiši, zalijemo z belim vinom.
- Pustimo, da vino povre in nato dodamo pelate in 1 dl vode ter zavremo.
- Ko zavre, dodamo do polovice kuhana 3 žita in počasi kuhamo do mehkega (zalivamo z vodo po potrebi).
- Ko so žita kuhana in omaka povre, odstavimo ter vmešamo na grobo nasekljana zelišča, na kocke narezano maslo in nariban parmezan.
- Vse skupaj premešamo ter postrežemo.
Sestavine

- 400 g 3 žita Zlato polje
- 50 g gamberov
- 20 g šalotke
- 10 g česna
- 50 g pelatov
- 1 dl belega vina
- ščep sveže mete
- bazilika Maestro
- 20 g parmezana
- 20 g masla