Špinačna lazanja

Špinačna lazanja je najboljša, če je pripravimo sami in jo takoj postrežemo na mizo. Poskusite jo tudi vi in se prepričajte, kako enostavna je njena priprava!

lahka
1 ura
glavna jed

Priprava

  1. Špinačo skuhamo in nasekljamo. Dodamo jajca, nasekljan česen, peteršilj in kislo smetano.
  2. Med nadev zamešamo približno pol bešamela.
  3. Za bešamel na dveh žlicah masla svetlo prepražimo dve žlici moke, zalijemo s hladnim mlekom, začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Med mešanjem dobro prekuhamo.
  4. Namastimo pekač in vanj položimo plast listov za lazanjo, nato položimo nadev in malo naribanega sira. Ponovimo, dokler na zmanjka nadeva.
  5. Na vrh polijemo preostali bešamel in posujemo z naribanim sirom in nekaj kosmi masla.
  6. Pečemo približno 30 minut pri 180 do 200˚C.