Rižota iz parboiled riža s potočnimi raki

Delikatesna različica priljubljene italijanske jedi, pri kateri lahko kozice poljubno nadomestimo s potočnimi raki.

lahka
30 minut
glavna jed

Priprava

  1. Potočne rake v vrelem kropu, kateremu smo dodali koromač, blanširajte toliko časa, da postanejo rdeči, približno 5 minut.
  2. Rake odcedite, tekočino pa prihranite.
  3. Rakove repke ločite od trupa s kleščami.
  4. Čebulo očistite in drobno sesekljajte.
  5. V posodi segrejte olje, na katerem rahlo prepražite sesekljano čebulo, dodate riž in pražite, da riž postekleni.
  6. Zalijete z ribjo osnovo (ali jušno osnovo) ter dušite riž v pokriti posodi toliko časa, da ostane al dente.
  7. Na olivnem olju zarumenimo sesekljano šalotko, dodamo rakove repke, smetano za kuhanje, belo vino in dušen riž ter dobro premešamo na ognju.
  8. Začinimo, dodamo nariban parmezan in peteršilj.