


Prosena kaša z zelenimi beluši, rdečo redkvico in orehi
Ste naveličani riža? Potem je čas, da popestrite svoj jedilnik z jedmi iz prosene kaše!



Priprava
- Proseno kašo najprej skuhamo v slani vodi.
- Na rahlo vročem olju prepražimo narezane beluše, na grobo sesekljane orehe, sesekljan peteršilj, dodamo česen in zalijemo z vodo.
- Vse skupaj naj vre 5 minut, da se beluši malo zmehčajo.
- Nato dodamo proseno kašo, začinimo, dodamo na lističe narezano rdečo redkvico in solimo.
- Jed položimo na globok krožnik, dodamo pa lahko še malo naribanega sira.
Sestavine

- 30 dag prosene kaše Zlato polje ali Natura
- 20 dag zelenih belušev
- 10 dag rdeče redkvice
- 5 dag orehov
- 4 žlice olivnega olja
- 5 dag pora
- 2 stroka česna
- 3 vejice peteršilja
- timijan Maestro
- žafranka Maestro
- sol, poper Maestro