


Popečena bela polenta po spomladansko
Enostavno pripravljena polenta, ki jo izvirno postrežemo z mariniranim sušenim paradižnikom in beluševo zaseko.



Priprava
- Polento skuhamo v vodi, ki smo ji dodali parmezan in oljčno olje.
- Kuhano polento vlijemo v pekač, debeline 1 cm.
- Ohlajeno razrežemo na poljubne kose, jo popečemo na žaru, poleg pa ponudimo beluševo zaseko in mariniran sušen paradižnik.
- Mariniran sušen paradižnik: Paradižnik mariniramo nekaj ur v solatnem prelivu iz olja, balzamičnega kisa, česna, soli in peteršilja.
- Beluševa zaseka: Kuhane in ohlajene beluše damo v multipraktik, dodamo skuto, sol, muškatni orešček in vse skupaj na hitro grobo sesekljamo.
Sestavine

Popečena bela polenta
- 50 g bele polente Zlato polje
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper Maestro
- žlica parmezana
Mariniran sušeni paradižnik
- 10 dag sušenega paradižnika
- oljčno olje
- balzamični kis
- česen Maestro
- sol
- peteršilj Maestro
Beluševa zaseka
- 100 g belušev
- 50 g skute
- sol
- muškatni orešček Maestro