Piščančje prsi s pisanim kus kusom

lahka
30 minut
glavna jed

Priprava

  1. Piščančje prsi prerežemo v obliko metulja tako, da začnemo rezati na tanjši strani prsi vse do 1 cm pred koncem in prsi razpremo kot knjigo. Limonov sok, olje, čili in česen zmešamo in s polovico mešanice natremo piščančje prsi ter pustimo, da se 15 minut marinirajo.
  2. Medtem damo v večjo skledo kus kus in rozine ter vse skupaj prelijemo z vročo jušno osnovo. Skledo tesno prekrijemo s kuhinjsko folijo in pustimo nabrekati 5 minut.
  3. Rebrasto ponev, lahko pa tudi kakšno drugo, segrejemo in v njej 4 minute na vsaki strani pečemo piščančje prsi, da postanejo zlato rjave barve in se popolnoma spečejo.
  4. Kus kus z vilicami zrahljamo in mu primešamo olive, odcejeno čičeriko, peteršilj in preostalo polovico marinade. Jed začinimo s soljo in poprom ter postrežemo s piščancem.

Ali ste vedeli

Kus kus je pravzaprav zelo grob zdrob, pripravljen po posebnem postopku iz pšenice durum. Je eno od osnovnih živil v severnoafriških kuhinjah, vendar se lepo prilega tudi k našim domačim jedem. Pripravimo ga v solati, kot jušno zakuho, prilogo ali glavno jed, celo kot sladico! Zlato polje ponuja klasični in polnozrnati kus kus.