Pikantna mineštra s pirinimi rezanci

lahka
1 ura
juha

Priprava

  1. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Feferonček razpolovimo, mu odstranimo semena in ga narežemo na tanke rezinice. Olive sesekljamo, kapre oplaknemo in odcedimo.
  2. V veliki kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in feferonček ter pražimo približno 10 minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo paradižnik in ga s kuhalnico zdrobimo, nato dodamo jušno osnovo. Kozico pokrijemo, zavremo, nato odkrijemo in kuhamo še 5 minut.
  3. V juho dodamo polnozrnate pirine jušne rezance ter solimo in popramo po okusu. Kuhamo 3 minute, da so rezanci še al dente, nato v juho dodamo olive, kapre in pesto, jo pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo.

Nasvet

Pirini rezanci niso samo odlična jušna zakuha, ampak jih lahko pripravimo tudi za glavno jed, recimo v azijskih receptih z rezanci:
V voku ali veliki ponvi na sezamovem olju popečemo koščke piščanca, dodamo zelenjavo, na primer na trakove narezano papriko in kolobarčke mlade čebulice, ter še malo popražimo. Medtem pirine rezance skuhamo v obilo osoljenega kropa. Ko so kuhani, jih odcedimo in dodamo v vok. Vmešamo pest sojinih kalčkov, začinimo s sojino omako in sladko čilijevo omako ter pomešamo. Po vrhu lahko posujemo še sesekljane nesoljene arašide.