


Pečen brancinov file s polento v ovoju slanine
Enostavno pripravljen brancin bo med peko ohranil ves svoj odlični okus in sočnost. Če pa zraven ponudite še polento v ovoju slanine, bo krožnik popoln.



Priprava
- Panceto položimo na prozorno folijo, nanjo položimo skuhano polento ter zavijemo. Ohladimo.
- Pred serviranjem jo narežemo in opečemo na olivnem olju.
- Jajčevce in bučke narežemo, posolimo ter spečemo na olivnem olju.
- Fileje ribe začinimo, jih spečemo na olivnem olju (najprej na koži).
- Vse skupaj dekorativno postavimo na krožnik, zraven pa lahko ponudimo tržaško omako.
Sestavine

- 4 brancinovi fileji
- 60 g polente Zlato polje
- 120 g narezane pancete
- olivno olje
- sol
- poper Maestro
- 1 bučka
- 1 jajčevec
- rožmarin Maestro