Nadevane bučke s 3 žiti, piščancem in jurčki

Nadevana zelenjava, pri kateri mesno zelenjavni nadev obogatimo z mešanico pire, riža in ječmena. Kot prilogo postrežemo kuhan in olupljen svež paradižnik.

srednja
30 minut
glavna jed

Priprava

  1. Bučke poljubno odrežemo in jih izdolbemo.
  2. Na olivnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo razkoščičeno in na kocke narezano meso piščančjih beder, ki ga popražimo.
  3. Dodamo česen, narezane gobe in korenček ter vse skupaj še malo prepražimo.
  4. Dodamo še riž, malce začinimo po okusu, zalijemo in podušimo.
  5. S pripravljenim nadevom napolnimo bučke, jih pokrijemo s koščki sira in jih v pečici 10 minut gratiniramo na 180 °C.
  6. Za oblogo in bolj svež okus dodamo kocke kuhanega in olupljenega svežega paradižnika.