


Nadevane bučke s 3 žiti, piščancem in jurčki
Nadevana zelenjava, pri kateri mesno zelenjavni nadev obogatimo z mešanico pire, riža in ječmena. Kot prilogo postrežemo kuhan in olupljen svež paradižnik.



Priprava
- Bučke poljubno odrežemo in jih izdolbemo.
- Na olivnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo razkoščičeno in na kocke narezano meso piščančjih beder, ki ga popražimo.
- Dodamo česen, narezane gobe in korenček ter vse skupaj še malo prepražimo.
- Dodamo še riž, malce začinimo po okusu, zalijemo in podušimo.
- S pripravljenim nadevom napolnimo bučke, jih pokrijemo s koščki sira in jih v pečici 10 minut gratiniramo na 180 °C.
- Za oblogo in bolj svež okus dodamo kocke kuhanega in olupljenega svežega paradižnika.
Sestavine

- 600 g bučk
- 100 g 3 žita Zlato polje
- 200 g piščančjih beder
- 100 g jurčkov
- 40 g korenčka
- 20 g čebule
- 2 g česna Maestro
- 300 g svežega paradižnika
- 4 žlice olivnega olja
- 6 dag nemastnega sira
- sol, timijan Maestro