Kuskus torta z breskvami in čokolado

Kuskus je vsestransko uporabna priloga, ki se zelo dobro obnese tudi v sladici.

lahka
1 ura
sladica

Priprava

  1. Mleko zavremo in z njim prelijemo kuskus.
  2. Mleko prihranimo in vanj namočimo rozine.
  3. Čokolado nad soparo stopimo in jo vmešamo v kuskus.
  4. Rozine odcedimo in jih dobro zmiksamo s sekljalnikom. Dodamo jih kuskusu.
  5. Vse skupaj dobro pregnetemo in nadevamo tortni model. Postavimo za 1 uro v hladilnik.
  6. Breskve zavremo, spasiramo in ohladimo.
  7. Jajca ločimo.
  8. Rumenjake penasto zmešamo z sladkorjem.
  9. Iz beljakov stepemo trd sneg.
  10. Rumenjakom dodamo breskve in sir mascarpone ter dobro premešamo z metlico.
  11. Na koncu še narahlo vmešamo sneg ter nadevamo na torto.
  12. Pustimo v hladilniku čez noč, da se strdi.