Ješprenjček s kranjsko klobaso in zelenjavo

lahka
30 minut
glavna jed

Priprava

  1. Ješprenjček 15 do 20 minut kuhamo v osoljeni vodi, odcedimo in dobro splaknemo. Klobaso skuhamo in ohladimo. Česen narežemo na lističe, por na kolobarje, stebelno zeleno na rezine, papriko na kocke, preostalo zelenjavo pa na rezance.
  2. V kozici segrejemo olje in na njem popečemo kolute kranjske klobase, česen in vso zelenjavo (približno 3 minute). Dodamo ješprenjček, solimo in popramo, premešamo in ponudimo.

Nasvet

V tej jedi lahko ješprenjček nadomestimo s piro, kamutom, ajdovo kašo ali rižem.

Ješprenj ali ješprenjček je ješprenjeva kaša, torej oluščeno ječmenovo zrnje. Iz njega skuhamo ričet, pa tudi druge enolončnice, odličen je tudi za jedi v slogu rižote in solate.