


Ječmenova solata po arabsko
Ječmenova kaša je izredno bogat vir mineralov in vitaminov. Pripravimo jo lahko na številne načine. Zelo okusna je npr. v hladni solati.



Priprava
- Ječmen operemo in ga namočimo za 24 ur.
- Naslednji dan ga odcedimo in ponovno operemo.
- Za pripravo arabske solate ječmena ne kuhamo.
- Na majhne kocke narežemo paradižnik, sesekljamo peteršilj, dodamo vse začimbe po okusu, sesekljan česen, sok limone in olivno olje.
- Na koncu po okusu dodamo še sol in poper.
- Solata je primerna za vroče poletne dni, zato lahko po okusu dodamo še več soka limone.
- Mlado solato operemo in jo položimo na krožnik, nato dodamo po arabsko pripravljen ječmen, ki ga lahko okrasimo še s svežo začimbo.
Sestavine

- 30 dag ječmena Zlato polje ali Natura
- 20 dag peteršilja
- 20 dag češnjevega paradižnika
- sok polovice limone
- sol, poper Maestro
- rožmarin Maestro
- koriander Maestro
- žafranika Maestro
- čili Maestro
- 3 stroki česna
- 6 žlic olivnega olja
- mlada solata (berivka)