Gobova juha s panceto in pirinimi zvezdicami

lahka
1 ura
juha

Priprava

  1. V kozici segrejemo olje in na njem 2 do 3 minute pražimo panceto, dodamo lovorov list in čebulo, ki jo pražimo na šibkem ognju, da oveni in postekleni. Dodamo česen in pražimo še nekaj sekund. Prilijemo juho in zavremo, dodamo jurčke in paradižnik ter kuhljamo 25 do 30 minut.
  2. Dodamo na četrtine narezane šampinjone in kuhljamo še 10 minut. Nazadnje vsujemo polnozrnate pirine jušne zvezdice in kuhamo še 3 minute. Juho začinimo s soljo in sveže mletim poprom, razdelimo na krožnike ter posujemo s sesekljanim peteršiljem in nastrganim parmezanom.

Nasvet

V juho namesto testenin lahko zakuhamo tudi piro Zlato polje, in sicer jo dodamo 20 do 30 minut pred koncem kuhanja.

Polnozrnate pirine jušne zvezdice lahko pripravimo tudi kot glavno jed ali prilogo, zlasti so všeč otrokom! Preprosto jih skuhamo v osoljenem kropu in ponudimo z najljubšo omako za testenine ali pa jih zabelimo z malo masla in postrežemo kot prilogo k mesnim in ribjim jedem. Za hitro malico ali večerjo pa jih zabelimo z maslom, mletimi orehi ali makom in sladkorjem ali medom.