Belušev narastek z rižem Sant Andrea

To rahlo jed postavimo še vročo na mizo v posodi, v kateri smo jo zlato rumeno zapekli.

srednja
45 minut
glavna jed

Priprava

  1. Očiščene beluše skuhamo v osoljenem kropu in jih odcedimo.
  2. Vršičke odrežemo od preostalih delov stebla in iz njih pripravimo pire.
  3. Riž skuhamo al`dente v osoljenem kropu in ga odcedimo.
  4. Beljake s ščepcem soli stepemo v trd sneg.
  5. Beluševemu pireju dodamo riž, rumenjake, smetano, parmezan in začimbe ter vse skupaj dobro premešamo.
  6. Nazadnje narahlo umešamo še sneg iz beljakov, nato pa vse skupaj vlijemo v namaščen in z drobtinami pomokan model za narastke.
  7. V pečici pečemo približno 40 minut pri temperaturi 180° C oz. toliko časa, da je narastek lepo zlato zapečen.