Bela polenta mousse z mangovo omako

Sladice iz žitnih izdelkov so izvrstnega okusa in hitro pripravljene. Recept za mousse iz bele polente vas zagotovo ne bo pustil ravnodušne.

lahka
1 ura
sladica

Priprava

  1. Polento skuhamo na mleku, ki smo ga začinili z vanilin sladkorjem in ohladimo.
  2. Jajci in sladkor stepemo nad vodno kopeljo tako, da dobimo jajčno kremo in ohladimo.
  3. V ohlajeno jajčno kremo vmešamo polento in dodamo še stepeno smetano.
  4. Serviramo v kozarce in postavimo v hladilnik za 5 ur. (Če nimamo dovolj časa, damo za kakšno uro v zamrzovalnik.)
  5. Pol manga narežemo na majhne kocke, ostalo polovico pa zmiksamo s sokom pomaranče, stresemo h kockam in ohladimo.
  6. Preden postrežemo, dodamo mangovo omako na polentin mousse.