• Kuharska akademija •

Reportaže z delavnic

Promocijska delavnica v Ljubljani

Vsi, ki še niste povsem prepričani, da je kuhanje resnično ena sama zabava, ste v ljubljanskem trgovskem centru lahko preverili, kako poteka kuhanje z velikimi kuharskimi mojstri, kot so Primož, Jani in Andrej. Potekala je namreč prva promocijska delavnica Kuharske akademije Zlato polje kot uvod v novo jesensko sezono kuharskih delavnic.

Namen delavnic je, da se s pomočjo ekipe Kuharske akademije naučite, kako lahko na hiter in enostaven način pripravite okusne jedi. Pri pripravi zdravih in okusnih jedi pa je pomembna tudi zabava in druženje. Na delavnicah bo kuhalnico vihtel kuharski mojster Primož Veber, za obilo smeha, zabave, pa tudi pomoči pri kuhanju pa bosta skrbela Jani Jugovic in Andrej Murko, udeleženca prve sezone šova Gostilna išče šefa.

Delavnice bodo tematsko obarvane. Poleg svežih sezonskih živil bodo v ospredju preproste sestavine, kot so riž, kaše, testenine Zlato polje. Jedi pa bodo obogatene s pestro paleto začimb Maestro. Osrednja tema prve delavnice, ki bo potekala 10. oktobra v Gorenjevem salonu v Ljubljani, bo gobe in kostanj za sladokusce.

Na promocijski delavnici ste lahko poskusili okusne jedi trojice kuharjev, pripravili so kislo-pekočo juho iz rdeče pese, domače žgance na malo drugačen način, mini peresnike z maksi omako, rižoto z lisičkami in kozicami, navihančke z rostbifom, piščančji file s kislim rižem. Osvežili ste se lahko z ješprenjčkovo solato z azijskim pridihom, posladkali pa z baklavo.

Že 10. oktobra se boste lahko pridružili ekipi kuharskih mojstrov v prvi jesenski delavnici Kuharske akademije Zlato polje, ki bo potekala v Gorenjevem salonu v Ljubljani. Prijavite se lahko TUKAJ. Kdaj in kje bodo potekale preostale delavnice ter katere okusne jedi se bodo pripravljale, preverite med termini delavnic.

 

Video z delavnice: http://okusno.je/videoteka/?play=61238548&is_p=0

Na seznam