• Kuharska akademija •

Reportaže z delavnic

Kuharska delavnica “Sredozemska kuhinja”

Tretja kuharska delavnica Kuharske akademije Zlato polje je potekala v soboto, 20. aprila, v Gorenjevem salonu v Velenju. Udeležilo se je je deset udeležencev, ki so prišli z namenom, da se naučijo priprave preprostih in zanimivih sredozemskih jedi. Da učenje ni bilo tako suhoparno, sta poskrbela kuhar Primož Veber in Andrej Murko, zmagovalec šova Gostilna išče šefa.

Osnovne sestavine sredozemske kuhinje zagotovo vsi zelo dobro poznamo. To so ribe, školjke, rakci, različna zelenjava, oljčno olje, testenine, riž ter sveža zelišča in začimbe. Marsikdo pa morda ne ve, kako te sestavine pripraviti na zanimiv, preprost in okusen način. No, udeleženci kuharske delavnice so se naučili, da za sredozemsko kuhinjo ne potrebujemo veliko časa in zapletenega kuharskega znanja. Primož in Andrej sta vsem zbranim namreč podrobno pokazala pripravo kar devetih okusnih sredozemskih jedi. Naučili smo se priprave rižote iz treh žit in škampov, rižote z lignji in rakci, testenin s tapenade omako, testenin s školjkami, grdobino v mošnjičku iz vlečenega testa z zélenim pirejem, morskega psa z bučko in slanino v žepku iz maslenega testa, file brancina z belo polento z olivami, solato Caprese ter zmrzlino iz polente z malinovo omako. Pripravo testenin s tapenade omako si lahko ogledate v prvem videoprispevku, v drugem videoprispevku pa si lahko podrobneje ogledate, kako je delavnica potekala.

Ob koncu delavnice smo seveda vse jedi poskusili, udeleženci pa so prejeli tudi priznanje, da so uspešno opravili kuharsko delavnico Kuharske akademije Zlato polje.

http://okusno.je/videoteka/?play=61205606&is_p=0
http://okusno.je/videoteka/?play=61205606&is_p=0

Na seznam