• Kuharska akademija •

Reportaže z delavnic

Kuharska delavnica “Piknik na obali”

Šesta po vrsti in hkrati tudi zadnja kuharska delavnica spomladanskega dela Kuharske akademije Zlato polje se je odvijala v soboto, 1. junija, v Gorenjevem salonu v Kopru. Tokrat so se udeleženci na delavnici učili priprave zanimivih, svežih, okusnih in enostavnih jedi, s katerimi lahko popestrimo marsikateri piknik.

Piknik niso samo jedi z žara!

Marsikateri Slovenec ob omembi piknika zagotovo najprej pomisli na jedi iz žara, kot so na primer čevapčiči, ražnjiči, pleskavice, kotleti in podobne mesne dobrote. Kuhar Primož Veber in Andrej Murko, zmagovalec šova Gostilna išče šefa, pa sta na kuharski delavnici v Kopru želela vsem zbranim dokazati, da se na pikniku vse le ne vrti samo okoli jedi iz žara. Tako stanam pokazala pripravo svežih, lahkih, okusnih in zanimivih jedi, ki so primerne tako za vrtne zabave kot tudi za piknike. Najbolje je, da lahko večino jedi pripravimo že en dan prej in jih naslednji dan samo še vzamemo s seboj na piknik.
Tako smo se na kuharski delavnici v Kopru naučili priprave različnih solat iz testenin, žit in riža (testeninska solata caprese, riževa solata stroganov, solata iz kuskusa, zelenjave in svežih zelišč, solata iz treh žit s šparglji, melono in pršutovim čipsom), ražnjičev, različnih zavitkov iz vlečenega in listnatega testa (pita iz mlade čebule in dimljenega lososa, prigrizek iz listnatega testa z nadevom iz šampinjonov in parmezana, žepki z rakci) ter zanimive sladice – tortice iz ajdove kaše s pomarančo in čokolado. Ob koncu delavnice smo seveda vse jedi poskusili, udeleženci pa so prejeli tudi priznanje, da so uspešno opravili kuharsko delavnico Kuharske akademije Zlato polje.

S šesto kuharsko delavnico se je zaključil spomladanski del Kuharske akademije Zlato polje. Jeseni nas čakajo nove delavnice, na katerih se bodo udeleženci ob pomoči kuharskih mojstrov učili priprave enostavnih, okusnih in zanimivih jed. Tri promocijske delavnice bodo potekale v trgovskih centrih, šest kuharskih delavnic pa se bo odvilo v večjih slovenskih krajih v Gorenjevih salonih (Ljubljana, Maribor, Koper in Velenje). Če se niste v spomladanskem delu prepričali, da je kuhanje resnično ena sama zabava, boste imeli jeseni priložnost, da se o tem prepričate na kateri od šestih kuharskih delavnic!

Videoposnetka iz delavnice:

http://okusno.je/videoteka/?play=61238548&is_p=0 

http://okusno.je/videoteka/?play=61238763&is_p=0

Na seznam