• Kuharska akademija •

Reportaže z delavnic

Kuharska delavnica “Martinove jedi”

Na kuharski delavnici Kuharske akademije Zlato polje v Velenju je dišalo po Martinovih dobrotah. In če ste mislili, da lahko za martinovo na mizo postavimo zgolj pečeno gos, mlince in rdeče zelje, se pošteno motite! Udeleženci kuharske delavnice so se zagotovo prepričali, da je možnosti resnično veliko.

Tretja kuharska delavnica jesenskega dela Kuharske akademije Zlato polje se je odvijala v četrtek, 7. novembra, v Velenju. Tokrat so se udeleženci na delavnici učili priprave zanimivih, preprostih in okusnih martinovih jedi. Da učenje ni bilo tako suhoparno, sta poskrbela kuharska mojstra Primož Veber in Jani Jugovic, tekmovalec v prvi sezoni šova Gostilna išče šefa.

Primož in Jani sta vsem udeležencem pokazala, da lahko z malo spretnosti, truda in domišljije iz preprostih sestavin, kot so rdeče zelje, kostanj, vino, buče, različne kaše, testenine, riž in žita ustvarimo zelo zanimive jedi. Udeleženci so se tako na delavnici naučili priprave bučne juhe s pršutom in praženim kostanjemzavitka iz rdečega zeljaaromatiziranega rdečega zelja z domačimi njoki v omaki iz smetane in ocvirkovješprenja s kuhanim vinom, pirinih rezancev z račjimi prsmirižote iz rdečega zeljaajdovih zvitkov z dimljeno postrvjo in ajdovo kašodimljenih račjih prsi na solati iz zelene, jabolk in prosene kašepečenih račjih prsi z mlinci z budžolo in omako iz rdečega zelja ter kakijevega mošnjička z marcipanom in vanilijevo omako. Poleg spoznavanja novih jedi sta Primož in Jani udeležencem razkrila tudi nekatere skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Naučili so se, kako pravilno spečemo račje prsi ter kako pravilno skuhamo kaše in žita. 

Če vas zanima, kako je delavnica potekala, si oglejte prvi video prispevek, v drugem video prispevku pa boste izvedeli, kako se pripravi ješprenj s kuhanim vinom.

http://okusno.je/clanek/kuharska_akademija/uzivali-smo-v-dobrotah-martinovih-jedi.html

http://okusno.je/recept/jesprenj-s-kuhanim-vinom

 

 

Na seznam