• Kuharska akademija •

Reportaže z delavnic

Kuharska delavnica »Kuhinja vzhodne Slovenije«

Tokratna delavnica Kuharske akademije Zlato polje je potekala v Limbušu, kjer so udeleženci pripravljali jedi, značilne za vzhodni del Slovenije. Glavna sestavina so bile buče, ki so jih uporabili tako v glavnih jedeh kot tudi sladicah.

Pomoč in nasvete za pripravo jedi sta udeležencem delila kuharska mojstra Primož Veber in Andrej Murko, zmagovalec prve sezone šova Gostilna išče šefa. Med drugim sta jih naučila tudi, da lahko iz buč pripravimo nadvse okusen sladoled.

Meni bučnih jedi je vseboval: bučno juho, pečene raviole z dimljeno klobaso in bučami, bučkino rižoto z rakci, bučne štruklje, nadevane cukine s kus kusom, bučkin pastičo, jesenske testenine ter bučo kot prilogo. Za sladico so pripravili narastek iz ajdove kaše, buč, rozin in cimeta ter sladoled iz bučnega olja.

Na koncu je sledilo okušanje odličnih jedi ter seveda priznanja udeležencem za uspešno opravljeno kuharsko delavnico Kuharske akademije Zlato polje.

Pridružite se nam na naslednji delavnici, ki bo 7. novembra v Gorenjevem salonu v Velenju. Potekala bo v vzdušju Martinovega, saj boste s kuharskimi mojstri pripravljali Martinove jedi. Prijavite se lahko TUKAJ. Kdaj in kje bodo potekale preostale delavnice in katere okusne jedi se bodo pripravljale, preverite med termini delavnic.

Na seznam