• Kuharska akademija •

Reportaže z delavnic

Kuharska delavnica »Gobe in kostanj za sladokusce«

Prva jesenska delavnica Kuharske akademije Zlato polje se je odvijala 10. oktobra v Gorenjevem salonu v Ljubljani. Ustvarjanje okusnih, hitrih in enostavnih jedi, obogatenih z jesenskimi dobrotami – gobami in kostanjem, je potekalo pod budnim očesom kuharskih mojstrov Primoža Vebra in Janija Jugovica, tekmovalca prve sezone šova Gostilna išče šefa.

V kuhinji je dišalo po svežih jesenskih sadežih – gobah in kostanju, ki so jih udeleženci po navodilih kuharjev vestno pripravljali in dodajali k ostalim sestavinam iz Zlatega polja in Maestra. Na koncu je sledilo uživanje v odličnih jedeh, pripravili so: jurčkovo pito z ajdovo kašo; gobov narastek; ocvrto gobovo rižoto z mocarelo; polnozrnate svaljke z lisičkino omako; svinjski saute z gobami zapečen z maslenim testom; rižoto z jurčki in lososom; rezance z govejim filejem na kostanjevem pireju s šalotko in teranovo omako; gobovo juho z rakci, ajdovo kašo in parmezanom; ocvrte kostanjeve zvitke v omaki brie-ja in pancete. Posladkali pa so se z zloženko iz vlečenega testa in kostanjevega moussa z omako gozdnih sadežev.

Seveda pa niso manjkala niti priznanja, ki so jih udeleženci prejeli za uspešno opravljeno kuharsko delavnico Kuharske akademije Zlato polje.

Naslednja delavnica bo 24. oktobra v Gorenjevem salonu v Limbušu, kjer boste s kuharskimi mojstri pripravljali jedi iz Vzhodne Slovenije. Prijavite se lahko TUKAJ. Kdaj in kje bodo potekale preostale delavnice in katere okusne jedi se bodo pripravljale, preverite med termini delavnic.

 

Na seznam