• Kuharska akademija •

Termini delavnic

Spomladanska sezona delavnic Kuharske akademije Zlato polje:

 

Mesni BBQ – zaključeno

6. 5. 2014 ob 17. uri, kuhinja Tejani – Celovška 268, Ljubljana

»Bi se radi naučili vse o mesu in pravilni izbiri le tega. Spoznali boste vse od priprave in peke mesa in tako postali super žar mojstri in mojstrice piknikov. Z izdelki Zlatega polja, ki jih bomo uporabili za različne priloge, omake in solatke, boste pričarali nepozabne okuse, piko na i pa bodo dodale tudi različne začimbe, s katerimi tokrat ne bomo skoparili.

PRIJAVI SE

 

 

 

 

Morski svet – zaključeno

8. 5. 2014 ob 17. uri, kuhinja Tejani – Celovška 268, Ljubljana

Morska hrana si je svoje mesto za mizo našla že v marsikaterem domu, njena popularnost pa raste iz dneva v dan. Je izredno raznolika, njena priprava ni zamudna, nikakor pa ne moremo mimo njenega božanskega okusa in visoke hranilnosti. Na našem tečaju boste postali pravi morski strokovnjaki, pridobili boste potrebno znanje in samozavest, iz vaše kuhinje pa se bo vil čudovit vonj Dalmacije. Na vas čakajo originalne in drzne Tejani morske specialitete, ki si jih bomo ob izbranih prilogah izdelkov Zlatega polja privoščili brez slabe vesti. PRIJAVI SE

Zdravi in fit v poletje – zaključeno

13. 5. 2014 ob 17. uri, kuhinja Tejani – Celovška 268, Ljubljana

Poletje že trka na vrata in težko prebavljiva hrana se počasi poslavlja. Prihaja čas osvežilnih solatk, hitro pripravljenih jedi brez nepotrebnih, maščob in težkih ogljikovih hidratov. Prihaja čas svežih sokov in smoothijev, ki nas bodo napolnili z novo energijo in nas hladili v vročih poletnih dneh. Spoznajte zdravo hrano in ji dajte priložnost, da vas premami s čudovitimi okusi in hitro pripravo. Na meniju si bodo svoje mesto izborili BIO kamut, BIO fižol, polnozrnati kus kus, ajdovi rezanci in še marsikaj.

PRIJAVI SE

 

 

Od moke do kruha – zaključeno

10. 4. 2014 ob 17. uri, kuhinja Tejani – Celovška 268, Ljubljana

»Kruha ne naredi moka, ampak roka«. A vseeno je dobra moka potrebna, da so naše roke uspešne in naš kruh rahel, hrustljav in okusen. Skupaj bomo spoznavali različne tipe mok, mesili, valjali, pekli, jedli. Naredili pa bomo tudi lastno vlečeno testo in spekli najboljši jabolčni zavitek.

PRIJAVI SE

 

 

 

 

 

 

Riž na 1000 in 1 način – zaključeno
2. 4. 2014 ob 17. uri, kuhinja Tejani – Celovška 268, Ljubljana

Kuharska delavnica namenjena rižu. Časi riževih narastkov in monotonih rižot so mimo. Na tokratni delavnici bomo spoznali različne vrste riža, naučili pa vas bomo pripravljati najboljše riževe sladice, priloge in riževe solate. Zaupali pa vam bomo tudi recept za najboljšo osnovno rižoto, katere okus boste krojili sami.

 

 

 

 

Pašta party – zaključeno
27. 3. 2014 ob 17. uri, kuhinja Tejani – Celovška 268, Ljubljana

Na tokratni kuharski delavnici bodo kraljevale testenine. Naučili vas bomo, kako pravilno skuhati različne tipe testenin, kako hitro in enostavno pripraviti različne omake in kako pravilno gratinirati v pečici. Pripeljite vaše brbončice na Pašta party in jim privoščite zabavo polno norih in drznih okusov.