• Kuharska akademija •

O kuharski akademiji

Kuhanje je ena sama zabava!

Kdo pravi, da Slovenke in Slovenci ne znamo kuhati? To počnemo skoraj vsak dan. Po raziskavi, ki jo je januarja 2012 izvedlo podjetje Žito, kar 38 odstotkov vprašanih kuha vsak dan, le odstotek manj pa tri do petkrat na teden. Vendar pogosto ne čutijo pravega veselja s kuhanjem.

Razlog za to se skriva v pomanjkanju časa in idej, razpoložljivih sestavin v hladilniku ali shrambi, dostikrat tudi v pomanjkanju jedcev in njihovih pohval kuharici oziroma kuharju. Veselje do kuhanja se vrača v slovenske kuhinje z blagovnima znamkama Zlato polje in Maestro. V Žitu smo namreč zasnovali projekt Kuharska akademija Zlato polje in Maestro, ki je v lanskem letu potekal s prvo serijo kuharskih delavnic. Ker verjamemo, da Slovenke in Slovenci znamo kuhati, samo veselje ob tem nam manjka. Žito želi s Kuharsko akademijo na nazoren in zabaven način vliti veselje do kuhanja tudi tistim, ki strasti do kuhanja niso nikoli začutili ali pa so jo v prehitrem tempu življenja izgubili.

• O organizatorju •

Podjetje Žito si s svojima blagovnima znamkama Zlato polje in Maestro prizadeva, da ljubiteljice in ljubitelji kuhanja zlahka pripravijo zdrave in okusne jedi po svojem okusu. Riže, mlevske izdelke, kaše Zlato polje in – po novem pod okriljem te znamke – tudi žita za zajtrk ter testenine Grande – Zlato polje odlikuje naravna zanesljivost, zaradi česar slovenski potrošniki še vedno najpogosteje posegajo po domačih izdelkih. Začimbe, dišavnice in drugi dodatki jedem Maestro pa so že vrsto let neprecenljiva pomoč ljubiteljskim in profesionalnim kuharjem. Da bi še bolj prisluhnili zahtevam potrošnikov, se blagovna znamka Zlato polje predstavlja v novi embalaži z osveženo podobo.

• Kuharska akademija 2013 •

Kuharska akademija Zlato polje se bo usmerila v pripravo jedi, ki jih je moč postaviti na mizo v pol ure. Male skrivnosti kuharskih mojstrov bo razkrival kuharski mojster Primož Veber ob pomoči tekmovalcev kuharskega šova Gostilna išče šefa, ki bodo poskrbeli za gurmanske užitke sodelujočih in prikazali drobne zvijače priprave slastnih rižot in testenin z vabljivimi omakami, pa čeprav iz povsem običajnih sestavin. Predstavil bo tudi pestro uporabo začimb v sodobni kuhinji.

Delavnice so se odvijale aprila in maja v Gorenjevih salonih, za pokušino pa so nadebudni domači kuharji lahko obiskali promocijske delavnice z zmagovalcem resničnostnega šova Gostilna išče šefa Andrejem Murko in ostalimi tekmovalci. Čez poletje delavnic ne bo, z novo serijo pa začenjamo že septembra.

Vabljeni!

Več informacij o projektu Kuharska akademija Zlato polje: kuharskaakademija@zito.si.