• Kuharska akademija •

Reportaže z delavnic

Jedi na žlico

V hladnih zimskih dneh prijajo jedi, ki nas pogrejejo in nam dajo energijo, zato so udeleženci tokratne delavnice pripravljali enolončnice, krepke juhe in ostale domače jedi na žlico.

Predzadnja delavnica je potekala 23. 11. v Gorenjevem salonu v Limbušu. Udeleženci so se pod budnim očesom Primoža Vebra in Janija Jugovica, udeleženca prve sezone šova Gostilna išče šefa, naučili pripraviti okusne in zanimive jedi na žlico.

Primož in Jani sta jim pokazala, da se pri pripravi enolončnice lahko poigramo s kombinacijo različnih vrst zelenjave in mesa. Lahko pa se odločimo za povsem zelenjavno jed, ki ji dodamo žito, kašo ali testenine. Možnosti je res veliko.

Udeleženci so se naučili priprave naslednjih jedi: krompirjeva kmečka juha, lečin golaž, peteršiljeva juha z žličniki, piščančja juha s cmočki iz rjave leče, ribji brodet z zeliščno polento, italijanska mineštra, cvetačna kremna juha z zvitki, čičerikina enolončnica in telečji smetanov golaž s polento.

V prvem video prispevku spodaj na povezavi si lahko pogledate potek delavnice, v drugem pa se boste naučili priprave ribjega brodeta z zeliščno polento.

http://okusno.je/clanek/kuharska_akademija/slastne-jedi-na-zlico.html

Na seznam