• Kuharska akademija •

Reportaže z delavnic

Božična pojedina

Zadnja delavnica Kuharske akademije Zlato polje je potekala v predprazničnem vzdušju, saj so udeleženci pripravljali božične jedi. Ugotovili so, da lahko v zelo kratkem času pripravimo zanimive in razkošne jedi, ki bodo navdušile tudi najbolj zahtevne gurmane.

Delavnica je potekala 5. 12. v Gorenjevem salonu v LjubljaniPrimož Veber in Jani Jugovic, udeleženec prve sezone šova Gostilna išče šefa, sta udeležencem razkrivala male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov – kako v kratkem času pripraviti božično pojedino, sestavljeno iz šestih enostavnih in okusnih jedi.  

Pripravili so: lečino pašteto s šampinjoni v solati, čisto juho iz dimljene postrvi s kipniki, srnin file s smetanovim zeljem, zdrobovim štrukljem in čokoladno omako, tunin file na pireju iz čičerike s čebulno omako, gratinirane polžke z jurčki in jajcem, za sladico pa dvobarvni pšenični zdrob. 

V prvem video prispevku spodaj na povezavi si lahko pogledate potek delavnice, v drugem pa boste izvedeli, kako se pripravi dvobarvna zdrobova sladica.

http://okusno.je/clanek/kuharska_akademija/bogata-in-razkosna-bozicna-pojedina.html

 

Na seznam